Sukhothai Alkmaar - Traditionele thaise massage
Wat Pho lichaamsmassage
 
Mijn Wat Pho lichaamsmassage is een traditionele thaise massage. Zie het als een combinatie van acupressuur, yoga en zen shiatsu. Mijn techniek bestaat uit langzaam en ritmisch strekken en samendrukken van uw lichaamsdelen o.a. langs de energiebanen in uw lichaam.
De mate van strekken en drukken bepaal ik aan de hand van uw limiet voor soepelheid en spiergevoeligheid. Die kan per persoon aardig variëren.
 
Ik behandel u op een vloermatras en u bent gekleed in makkelijk en ruim zittende kleding. Deze kleding wordt u voor de behandeling beschikbaar gesteld. U hoeft niets mee te nemen.
 
 
 
 
 
Ik gebruik oliën voor het soepel maken van uw spieren. Bij spierklachten is balsem mogelijk.
Voor bijzondere wensen of bij klachten kan ik ook kruidenextracten gebruiken, die met hete stempels op uw lichaam gebracht worden, de zgn. kruidenstempel (zie afbeelding). De kruiden veroorzaken door het binnendringen in uw huid een heilzame werking.
 
 
Tok Sen massage
De Tok Sen massage komt oorspronkelijk uit het Noorden van Thailand (Lanna Thai). Deze vorm van massage is al zeer oud en de kunst ervan is altijd overgebracht van mond tot mond. 
Tok Sen betekent " kloppen op de energie lijnen ' in het Thais. Het is een techniek om geblokkeerde energie vrij te maken en de doorstroming van energie te stimuleren. Dit gebeurt met behulp van een speciale houten instrument dat bestaat uit een hamer en een wig. De daarmee opgewekte mechanische- en geluidstrillingen werken diep door in de spieren en hebben zo invloed op de spierspanning.
De behandeling wordt uitgevoerd over ruim zittende kleding en op sommige delen van het lichaam direct op de huid.

Van oorsprong werd deze massage toegepast na een dag hard werken met het lichaam. Het wordt dan ook als een ontspannende massage ervaren.

Voetreflexmassage
 
De voetmassage werkt volgens het reflexology principe. De massage kan stressgevoel verminderen en het gevoel van rust en ontspanning vergroten. Bij de behandeling pas ik de intensiteit van druk aan op uw reacties. Dus ook gevoelige voeten kan ik op een plezierige manier behandelen.
 
Elk deel en orgaan in uw lichaam is verbonden met een reflexzone in uw voet of hand. Door masseren en druk uit te oefenen op deze zone worden de corresponderende organen of lichaamsdelen gestimuleerd en kan de natuurlijke genezing van bepaalde klachten worden versneld.
 

 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint